Hlavní obsah

Po noční střelbě v Praze skončila žena v nemocnici, policistovi sebrali zbraň

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté vyšetřují incident mezi několika lidmi, který skončil střelným zraněním ženy. Ta měla jít v doprovodu muže, policisty v civilu, když došlo ke konfliktu s několika muži. Padl výstřel, který ženu lehce zranil, načež skupina mužů sebrala policistovi jeho soukromou zraň a ujela. Policie po nich pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Při konfliktu na Žižkově padl výstřelVideo: Aktu.cz

 
Článek

Střelba se ozvala v Seifertově ulici v neděli zhruba půl hodiny po půlnoci.

„Došlo ke konfliktu, kdy na jedné straně byla dvojice (muž a žena) a na druhé straně několik dalších mužů. Během něj padl výstřel, přičemž projektil zranil ženu,“ sdělil mluvčí policie Jan Rybanský s tím, že ženu přepravila záchranka do nemocnice s povrchovým zraněním na noze.

Muži pak zmizeli autem, před tím ještě policistovi sebrali soukromou legálně drženou zbraň. „Policista nebyl v přímém výkonu služby, ale v civilu, v době osobního volna,“ upřesnil mluvčí.

Muž, který střelbou zahnal útočícího staforda, podle policie použil zbraň v krajní nouzi

Krimi

Vyšetřování je na začátku, policie zatím neupřesnila, po kolika lidech pátrá, mluvčí uvedl, že se jednalo o skupinu osob, která odjela ve stříbrném opelu v kombi provedení směrem ke křižovatce U Bulhara.

Rovněž není zřejmé, kdo a z jaké zbraně střílel, podrobnosti policie nesdělila kvůli případném narušení vyšetřování. Kriminalisté prosí veřejnost o případná svědectví, ať se lidé ozvou na linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám