Hlavní obsah

Po nejcennějších místech Krkonoš se proháněly motorky, policie je pochytala

Krkonoše

Skupina lidí na terénních motorkách a skútru ve středu šokovala správce Krkonošského národního parku (KRNAP) i návštěvníky. Bezohlední řidiči jezdili po nejcennějších partiích přírody a nebrali ohled ani na místní obyvatele. Pochytali je policisté se strážci přírody.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkáři řádili v chráněných KrkonošíchVideo: KRNAP

 
Článek

V Krkonoších v posledních dnech napadl nový sníh, a tak se zřejmě trojice terénních motocyklistů a jeden řidič skútru rozhodli, že si zlepší nynější tvrdý režim. Správa národního parku ve čtvrtek uvedla, že během celého dne jim volali rozčílení majitelé horských bud, obyvatelé i turisté, kteří skupinu spatřili.

Skialpinisté v Krkonoších ignorovali zákaz, jeden skončil v nemocnici

Krimi

Vyrazili z Horních Míseček, dojeli až do Obřího dolu a zpět. „Projeli prakticky celé Krkonoše, rozjezdili ty nejcennější lokality národního parku. Hrubě narušili ochranu 1. zóny KRNAP a ohrožovali mimo jiné i hnízdiště sokola stěhovavého a zimoviště tetřívka obecného,“ uvedl ředitel Správy KRNAP Robin Böhnisch.

Foto: KRNAP

Řidičům hrozí pokuta 100 tisíc korun

Sociální sítě následně zaplnily fotografie a videa drzých motorkářů. Policisté se strážci přírody už po nich ale pátrali a na jednoho narazili u Luční boudy. Zbytek skupiny policie zastavila, když přijížděla na parkoviště.

Pokuta 100 tisíc

KRNAP se čtveřicí zahájil správní řízení, na jehož konci může být 100tisícová pokuta za porušení zákona o ochraně přírody. Zároveň bude policie zjišťovat možné porušení nouzového stavu a zákaz překračování hranice.

Strážci přírody však narazili také na lyžaře, kteří se pohybovali v nejcennějších místech Krkonoš – v Kotli a Obřím dolu. I s nimi zahájí ochranáři správní řízení.

„Velmi si ceníme aktivní součinnosti Policie ČR, díky níž se podařilo přestupce chytit prakticky přímo při činu,“ uzavřel Böhnisch.

Foto: KRNAP

Řidiči řádili v nejcennějších partiích Krkonoš

Motorkáři na terénních strojích drancují české lesy. Ohrožují turisty i zvěř

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám