Hlavní obsah

Po divoké honičce se z dodávky v Praze rozutekly desítky migrantů, řidič zmizel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zadržených 29 migrantů a uprchlý řidič dodávky Ford Transit, v němž cestovali, taková je zatím bilance čtvrtečního ranního zásahu policie v Praze. Několik policejních hlídek pronásledovalo podezřelé vozidlo z dálnice D1 přes centrum metropole, honička skončila v Holešovicích, kde auto vyjelo mimo silnici. Vzápětí z něj vyběhlo podle policie několik desítek lidí.

Policie zadržela po pronásledování přes dvacet migrantůVideo: Aktu.cz

 
Článek

Policie po divokém pronásledování, do kterého se kromě několika hlídek zapojil také ze vzduchu vrtulník, zadržela 29 migrantů ze Sýrie, potvrdil Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina. „Řidič z vozidla utekl, pátráme po něm,” dodal.

Na podvozku kamionu přijeli do Česka tři Marokánci

Krimi

Podle prvotních informací z dodávky vyběhlo několik desítek lidí, zatím není zřejmé, zda policie kromě řidiče pátrá ještě po někom dalším.

Foto: Aktu.cz

Podezřelá dodávka s migranty se zastavila po honičce s policií v pražských Holešovicích

Honička začala na 4. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu, kde dodávka nezastavila na výzvu policie.

„Vozidlo ujíždělo po ulici 5. května přes Nuselský most do Holešovic,” uvedl Hrdina.

Foto: Aktu.cz

Řidič dodávky s migranty skončil mimo silnici na trávě

V Argentinské ulici pak auto prorazilo závoru u parkoviště a vjelo tam na trávu, kde ho zbrzdily popadané větve. Následoval úprk lidí z dodávky do okolí.

Další podrobnosti včetně záznamu samotného pronásledování a záběrů z vrtulníku se policie chystá uvolnit po čtvrtečním poledni.

Reklama

Výběr článků

Načítám