Hlavní obsah

Po dálnici D4 se proháněla formule, policie hledá řidiče i svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Policie pátrá po řidiči formule, který se proháněl po dálnici D4 na Příbramsku. Hledá také svědky a autory videí, které má k dispozici. Závodní auta nelze v běžném provozu používat, protože nesplňují technické parametry.

BEZ KOMENTÁŘE: Po dálnici D4 se proháněla formuleVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté prověřuje porušení zákona o provozu na pozemních komunikacích, kterého se měl dopustit řidič závodního automobilu formule,“ oznámila mluvčí policie Monika Schindlová.

Policie o případu informovala ve čtvrtek s tím, že k jízdě po dálnici došlo v dosud nezjištěný den a čas. Policisté mají k dispozici dvě videa, která průjezd zachytila, a jedno z nich zveřejnili. Odkud videa pocházejí, policie neuvedla.

Podle Schindlové je formule vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích. Kromě jiného nemá registrační značku nebo blinkry. „Řidič jeho užitím bezprostředně ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu. Motoristovi hrozí pokuta ve výši 5–10 tisíc korun a zákaz řízení na dobu až jednoho roku,“ vysvětlila mluvčí policistů.

Policisté žádají osoby, které videa natočily, aby se přihlásily na čísle 974 879 469. Zároveň hledají další svědky a samozřejmě také řidiče formule. Veškeré informace přijmou policisté na uvedeném čísle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám