Hlavní obsah

Plynem přiotrávená šestiletá dívka zemřela v nemocnici

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tři dny drželi lékaři z Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě při životě šestiletou dívenku, která se v sobotu v Bílovci na Novojičínsku spolu s matkou přiotrávila zplodinami z karmy. Boj o její život museli v úterý vzdát.

Článek

 „Lékaři provedli sérii diagnostických vyšetření, na jejichž základě museli bohužel konstatovat, že nastala mozková smrt,“ uvedl k případu mluvčí fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Víc k případu nesdělil.

Novojičínská policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková ještě potvrdila, že případem se zabývá policie. Tragická událost se stala v podvečer.

Čtyřiatřicetiletá žena se chtěla i s dcerkou vykoupat. Aby jim z koupelny neunikalo teplo, utěsnila mezery ve dveřích ručníky. Jenže komín, na který byla napojena karma určená k ohřevu vody a vytápění, špatně táhl. „Komín byl silně znečištěn sazemi, byl téměř neprůchodný,“ tlumočila krátce po události slova revizního technika policejní mluvčí.

Přiotrávenou ženu na zemi a dívenku ve vodě nalezl až druh matky a zavolal záchranáře. „Pacientka byla v bezvědomí, její dcerka nejevila žádné známky života,“ konstatoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Zatímco ženu přivedl lékař k vědomí krátce po podání kyslíku, oživit dítě trvalo mnohem déle. „Pravděpodobnou příčinou selhání základních životních funkcí byla otrava oxidem uhelnatým a utonutí,“ doplnil Humpl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám