Hlavní obsah

Mladík obviněný z požáru na benzínce v Těšíně byl na drogách

Právo, hon
Karviná
Aktualizováno

Více než 23 hodin trval v Českém Těšíně zásah hasičů kvůli požáru zásobníků na zkapalněný propan butan (LPG), který vypukl v noci na čtvrtek. Zásobníky na plyn byly uhašeny až v pátek dvě hodiny po půlnoci, další hodinu je pak ještě hasiči dochlazovali. Policie v případu obvinila 21letého muže z obecného ohrožení.

Požár zásobníků LPG v Českém TěšíněVideo: HZS

 
Článek

Policie muže zadržela již ve čtvrtek nedaleko čerpací stanice, když utíkal od hořících kontejnerů. Byl pod vlivem drog.

„Vzhledem k jeho chování a reakcím byl proveden test na návykové a psychotropní látky, který byl pozitivní. Muž byl zadržen a převezen na policejní služebnu,“ sdělila v pátek mluvčí policie Zlatuše Viačková.

Na benzince v Českém Těšíně hoří nádrž s LPG, desítky evakuovaných

Krimi

Muž byl již obviněn a státní zástupce podá návrh na jeho vzetí do vazby. Žhář se přitom podle policie nejprve pokusil zapálit pohonné hmoty v hrdlech tankovacích pistolí. „To se mu nepodařilo. Nato zapálil plyn ve dvou tlakových nádrží s LPG. Reálně hrozil jejich výbuch s tragickými následky na životech a zdraví,“ popsala mluvčí.

Kriminalisté navíc během zákroku pojali podezření, že muž se pohyboval i po blízkém kolejišti. „Ve spolupráci se Správou železnic byla zajištěna i prohlídka kolejiště poblíž benzínové čerpací stanice. Následně byl upraven i průjezd vlakových souprav. Museli jsme vyloučit případné nebezpečí pro projíždějící vlaky,“ dodala Viačková.

Kominíka zprostil soud obžaloby, požár Libušína zůstává bez trestu

Krimi

Zásah hasičů trval přes 23 hodin. „První zásobník uhasl už ve čtvrtek odpoledne, druhý dál pomalu dohoříval s minimálním tlakem úzkého sloupce plamenů a bez nutnosti dalšího ochlazování vodou,” sdělil v pátek ráno mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Do čtvrtečního večera bylo na hašení a především ochlazování použito více než 1000 m3 vody. Zásobníky jsou teď připraveny na zkoumání vyšetřovateli hasičů a policistů,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám