Hlavní obsah

Plavčík si nevšiml tonoucího, policie ho obvinila

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Plavčík krytého bazénu v Sokolově se bude u soudu zpovídat z ublížení na zdraví. Devětatřicetiletý muž si v únoru při své službě pozdě všiml tonoucího muže ve vodě. Na dně bazénu muž zůstal několik minut, než se mu dostalo pomoci. Drama sice přežil, ale stále zůstává v nemocnici.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

„Muž měl podle policie plnou zodpovědnost za dozor u bazénu a u atrakcí a za bezpečnost zákazníků. Topícího muže si ale zpočátku nevšiml,“ řekla mluvčí sokolovské policie Andrea Kávová.

Muž při plavání najednou sklouzl na dno bazénu a začal se topit. Po několika pokusech, kdy kolem sebe mával rukama, vynořoval se a zase se potápěl, sklouzl na dno bazénu, kde bez povšimnutí zůstal ležet sedm minut.

„Teprve poté si jej plavčík všiml, vytáhl ho ven a začal s resuscitací. To už na cestě byla i rychlá záchranná služba. Obviněnému muži za zanedbání své povinnosti hrozí až pět let ve vězení,“ doplnila Kávová.

Reklama

Výběr článků

Načítám