Hlavní obsah

Plameny pohltily skladovací halu v pevnostním městě Josefov na Náchodsku

Právo,
Jaroměř

Škodu ve výši zhruba 1,2 milionu korun způsobil požár, který v pondělí večer vypukl v pevnostním městě Josefov v Jaroměři na Náchodsku. Plameny zcela zničily plechovou skladovací halu, nikdo se při požáru nezranil.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár skladovací haly v Josefově

Článek

Hasiči vyrazili k požáru krátce po 18:00, hořela skladovací hala o rozměrech asi 30 krát 15 metrů. „Hala se nacházela na volném prostranství a plameny tak nic jiného v okolí neohrožovaly. Ovšem v době příjezdu jednotek hasičů byl již sklad celý v plamenech a nebylo jasné, co za materiály se uvnitř nachází. Z toho důvodu prováděly jednotky hasební zásah zvenčí,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár skladovací haly v Josefově

Žár byl podle mluvčí natolik silný, že se nakonec konstrukce zhroutila dovnitř objektu. „Hasiči museli pracovat po celou dobu v dýchací technice, proto byl vyslán na místo také protiplynový kontejner z centrální hradecké stanice s dostatečnou zásobou tlakových lahví,“ sdělila Götzová.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár skladovací haly v Josefově

Vyšetřovatel odhadl škodu, kterou oheň napáchal, předběžně na 1,2 milionu korun. Do této částky je zahrnuta nejen hodnota samotné konstrukce objektu, ale také uskladněného stavebního materiálu a dalšího vybavení. „Příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování,” dodala Götzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám