Hlavní obsah

Plameny na Karvinsku zničily historickou felicii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těrlicko

Zcela zničeného veterána a škodu za 1,5 milionu korun za sebou nechal pondělní požár stodoly v Těrlicku na Karvinsku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ve stodole shořela i historická Škoda Felicia.

Článek

Stodola, která byla stavebně spojená s rodinným domem, vzplála kolem 21. hodiny v místní části Horní Těrlicko. Oheň zasáhl vnitřní prostory stodoly, na rodinný dům se naštěstí nerozšířil.

„Hasiči k likvidaci nasadili dva vodní proudy, vzhledem k silnému zakouření využívali dýchací techniku a termokameru,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ze zničené a zakouřené stodoly hasiči už vyprostili jen vrak veterána.

Uvedl, že uvnitř stodoly shořely mimo jiné dva osobní automobily. „Jedním z nich byl veterán Škoda Felicia. Plameny zničily i motocykl. Pod kontrolu dostali hasiči požár už patnáct minut, jeho celková likvidace však trvala další téměř tři hodiny,“ poukázal.

Podle Kozáka komplikovaly čtyřem hasičským jednotkám práci uskladněné tlakové lahve s propanbutanem a acetylenem. „Hasiči je museli z bezpečné vzdálenosti ochlazovat. Vraky vozidel ze stodoly vytáhli lanovým navijákem na cisternové automobilové stříkačce,“ uvedl s tím, že stodolu hasiči odvětrali přetlakovými ventilátory.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Kvůli silnému zakouření museli hasiči pracovat v kyslíkových maskách.

„Kvůli kontrole půdních prostor bylo potřeba ze střechy sundat několik tašek,“ doplnil. Při požáru se nikdo nezranil; proč začala stodola hořet, je v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám