Hlavní obsah

Plameny a obří rána. Kamera zachytila výbuch, který rozmetal dům v Koryčanech

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koryčany

Středeční tragický výbuch plynu v rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku zachytila palubní kamera v autě, které právě projíždělo městem. Na záběrech je vidět, jak z domu u silnice vyšlehly plameny a vzápětí stavbu rozmetal do všech stran mohutný výbuch. Před domem je ještě vidět člověk a osobní auto s lidmi, kteří jen o metry unikli ničivé síle exploze.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch v Koryčanech zachytila kameraVideo: CNN Prima News, Prima FTV

 
Článek

Plyn v řadovém rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku explodoval ve středu. Výbuch nepřežili dva dobrovolní hasiči přivolaní kvůli úniku plynu, zraněni jsou dva jejich kolegové a další dva lidé.

Kriminalisté zkoumají zbytky domu zničeného tragickým výbuchem

Krimi

Vyšetřování zatím ukázalo, že majitelé domu dělali před explozí rekonstrukci. Při ní bylo poškozeno plynové potrubí, což vedlo k následnému výbuchu.

„Jakmile majitel zjistil, že dochází k úniku plynu, snažil se dům zabezpečit. Zavolal plynaře a následně přijeli i dobrovolní hasiči,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Simona Kyšnerová s tím, že krátce po příjezdu skupiny hasičů na místo plyn vybuchl.

Hasiči vyklízejí trosky domu.Video: Aleš Fuksa, Právo

Naproti přes silnici vzniklo po neštěstí improvizované pietní místo, zmínila ČTK. Lidé u něj zapalují svíčky a pokládají květiny. Další pietní místo je u hasičské zbrojnice v Kyjovské ulici.

Výbuch plynu v domě v Koryčanech na Kroměřížsku.

Záchranáři ve středu ošetřili na místě čtyři zraněné lidi – tři z nich zůstávají v nemocnici, přičemž dva pacienti jsou ve vážném, ale stabilizovaném stavu.

Na Kroměřížsku explodoval plyn v domě.Video: Aleš Fuksa, Právo

Jeden má lehčí poranění, vyplývá z vyjádření mluvčích Fakultní nemocnice Ostrava, Fakultní nemocnice Brno a Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, kde se zdravotníci o zraněné starají.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám