Hlavní obsah

Pirátská cédéčka se mění v palety

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Téměř sto tisíc pirátských CD a DVD skončilo v úterý ve zpracovně plastového odpadu ve Stodě na Plzeňsku. Jedná se o kontraband, který zajistili celníci po tržištích na Chebsku za posledního půl roku. Drť z rozemletých cédéček použije firma pro výrobu umělohmotných europalet či odvodňovacích kanálků. "Celníkům za zpracování dovezených cédéček neúčtujeme žádné poplatky," řekl vedoucí firmy Petr Mašek.

Článek

Podle Jaromíra Soukupa z české pobočky Mezinárodní federace hudebního průmyslu (IFPI) je Česká republika na 11. místě na světě v počtu zadržených pirátských cédéček. "Na jednu stranu je to dobrá vizitka, že se to tady daří vyčistit ale na druhou stranu je zase smutné, jak v této zemi obchod s plagiáty kvete," uvedl Soukup.

Z jeho informací dále vyplývá, že za loňský rok bylo na našem území odhaleno 1455 případů porušování autorských práv, za což bylo 291 lidí trestně stíháno. "Celkem bylo zajištěno 945 699 kompaktních disků s pirátskými nahrávkami," uzavřel Soukup.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám