Hlavní obsah

Pirát se řítil přes Ostravu na červenou, neměl ani řidičák

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Vlastním očím nevěřili ve středu ostravští policisté, kteří na Opavské ulici zastavili řidiče škodovky, která se řítila na červenou přes rušnou křižovatku. Když auto zastavili, zjistili, že za volantem sedí muž, kterého soudy potrestaly za různé dopravní přestupky, včetně jízdy v opilosti, zákazem řízení až do roku 2013.

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Řidič netušil, že jeho přestupek je dokumentován policejní hlídkou. Při kontrole nepředložil doklad totožnosti a snažil se využít identity jiného muže, neboť sdělil identifikační údaje jiné osoby,“ řekla Holčáková.

Lhář měl ale smůlu - jednomu z členů policejní hlídky byl totiž povědomý. Policista si vzpomněl, že stejného řidiče kontroloval loni v říjnu. Tehdy navzdory soudnímu zákazu řídil dokonce nákladní auto.

Ještě staršího data je pak přestupek stejného řidiče z ledna 2009. Tehdy v Ostravě-Výškovicích při couvání s avií poškodil část fasády domu. Ještě dříve, v listopadu roku 2008, dokonce řídil osobní auto pod vlivem alkoholu, dechová zkouška ukázala více než jedno promile.

„Podezřelému nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám