Hlavní obsah

Píchla pacientovi injekci, ten ochrnul. Má podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Dvouměsíční trest vězení s ročním podmíněným odkladem uložil v úterý Okresní soud v Děčíně zdravotní sestře místní nemocnice Kláře Vtelenské. Pacientovi měla podle obžaloby píchnout neznámou látku, muž měl poté vážné zdravotní problémy a ochrnul. Rozsudek není pravomocný, obžalovaná se proti němu na místě odvolala.

Ilustrační foto

Článek

Muž se do nemocnice dostal kvůli silným bolestem hlavy. K píchnutí injekce s neznámou látkou mělo dojít 20. října roku 2017. Když bolesti nepřestávaly, zazvonil na sestru. Ta pak podle jeho výpovědi přišla se zřízencem a dala mu injekci.

Muži pak začaly silné bolesti zad, nemohl hýbat nohama a ani se postavit. V místě vpichu se mu vytvořila velká modřina, musel být kvůli tomu dvakrát operován. Zdravotní stav muže se stále horšil, před necelým půlrokem zemřel.

Primář a smrt dítěte: rozsudek zrušen

Krimi

Za přečin ublížení na zdraví z nedbalosti hrozil zdravotní sestře až rok vězení. Soud uložil trest na spodní hranici, Vtelenská dosud nebyla trestaná a v práci dřív neměla problémy.

„Je to dosud nepravomocné rozhodnutí. Obžalovaná byla odsouzena na dva měsíce, podmíněně na zkušební dobu 12 měsíců, a ten trest byl uložen takto mírný zejména tedy s ohledem na její osobní poměry a závažnost skutku,“ řekl soudce Martin Trubák.

Nepochopitelné chyby, označil primář postup zdravotníků v kauze chlapce v kómatu

Krimi

Sestra i nemocnice vinu odmítaly od začátku. Obžalovaná, která má z nemocnice výborné hodnocení, odcházela od soudu se slzami v očích. Manželka poškozeného, jež se účastnila všech líčení, uvedla, že věří, že dojde spravedlnost do cíle.

Reklama

Výběr článků

Načítám