Hlavní obsah

Pes vyčenichal na Florenci nigerijského polykače. Muž měl v těle kokain za miliony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nigerijce s nákladem kokainu zadrželi minulý týden celníci na pražském Florenci. Muž téměř kilogram drogy převážel v těle. Na dealera upozornil speciálně vycvičený pes, případ vyšetřuje policie.

Celníci našli cizince se zásilkou kokainu v těleVideo: Celní správa České republiky

 
Článek

Hlídka celníků minulý čtvrtek kontrolovala kvůli dovozu tabáku dálkové spoje na autobusovém nádraží, přičemž nechali vystoupit pasažéry jednoho spoje. Pes následně prohledal cestující i jejich zavazadla a označil jednoho podezřelého.

„Svému psovodovi dával velmi aktivní signál a upozorňoval ho zejména na pasažérovu partii obličeje a rozkroku. Celníci proto u nigerijského cestujícího, který byl při kontrole značně nervózní, provedli kontrolní stěry slin, na něž drogový test reagoval pozitivně,“ informovala v úterý mluvčí celníků Martina Kaňková.

Mladí dealeři z Brněnska posílali do světa drogy v domácích pekárnách

Krimi

Rentgen následně potvrdil, že v žaludku cizince je několik desítek speciálních kapslí. Muž byl odvezen do speciálního zdravotnického zařízení, kde během 24 hodin vyloučil rekordní množství 80 kapslí o váze 900 gramů.

„Všechny kapsle obsahovaly kokain vysoké kvality, jehož hodnota by na černém trhu dosáhla sedmi milionů korun,“ konstatovala Kaňková.

Připomněla také jediný loňský úlovek polykače, u kterého kontrola odhalila 310 gramů kokainu v 18 kapslích.

Foto: Celní správa

Kokain měl muž v žaludku

Foto: Celní správa

Kokain měl muž v žaludku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám