Hlavní obsah

Pes kousl malé dítě na hřišti. Podmínka muži, který ho venčil

– Brno

Byl opilý, půjčeného pitbulteriéra neměl na vodítku ani s náhubkem, věděl, že pes nemá rád děti, a přesto jej nenapadlo nic lepšího než si jít sednout na dětské hřiště. Bohužel zcela nezodpovědné chování odneslo dítě. Pes totiž na hřišti napadl hrající si děvčátko a kousl ho do obličeje. Muž za své těžko pochopitelné jednání vyvázl u brněnského městského soudu s podmínkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo loni v polovině května v parku na ulici Moravanská v Brně. Přestože brněnská vyhláška výslovně zakazuje vstup na místo se psem, muž toho nedbal a se svěřeným pitbulem jménem Chris se bez okolků vydal přímo na hřiště. V krvi měl v tu chvíli téměř tři promile alkoholu a nijak nedbal, že si zde hrálo děvčátko se svým otcem.

„Pes neměl ani připevněné vodítko, a ani nasazený náhubek, a přestože byl obviněný výslovně majitelkou psa upozorněn, že zvíře nemá rádo děti, nevěnoval mu dostatečnou pozornost a pes povalil na zem a kousl do obličeje nezletilou poškozenou,“ zrekapitulovala v soudním příkazu, který má Právo k dispozici, soudkyně Soňa Nováčková.

Operace i pobyt v nemocnici

Děvče předškolního věku mělo po útoku pohmožděniny na tváři, tržné rány na víčku a proděravělý slzný kanálek, což si vyžádalo operaci a čtyř­denní pobyt v nemocnici. Další dva týdny se pak musela v klidovém režimu zotavovat v domácím léčení.

Na Náchodsku pokousal pes malé dítě, skončilo v umělém spánku

Krimi

Soudkyně Nováčková mužovo chování ohodnotila jako ublížení na zdraví z nedbalosti a udělila mu trest pěti měsíců vězení s podmíněným odkladem na třicet měsíců. Rozhodnutí padlo bez nařízení veřejného jednání trestním příkazem, tedy v situaci, kdy měl soud za to, že existuje dostatek důkazů k rozhodnutí.

Obviněný měl možnost proti trestnímu příkazu podat odpor, věc by se tak řešila v klasickém řízení. Podle soudní databáze je ale věc již vedena jako vyřízená po rozhodnutí, z čehož lze dovodit, že trest je pravomocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám