Hlavní obsah

Pergnerová je nevinná, rozhodl soud

– PRAHA
Novinky, Lenka Kadeřávková

S nadšeným výskotem vyběhla ve středu ze soudní síně někdejší moderátorka hudebního pořadu televize Nova Eso Tereza Pergnerová (28). Obvodní soud Prahy 8 ji totiž zprostil obžaloby z distribuce pervitinu s odůvodněním, že pro její trestnou činnost neexistují důkazy.

Článek

Státní zastupitelství se opíralo o jediný důkaz, usvědčující výpověď Gabriely Černé, bývalé družky bratra obžalované. Ta dříve na policii tvrdila, že jí Pergnerová během předloňského léta asi pětkrát koupila pervitin a následně jí ho i podala.

Dnes však bývalá narkomanka úplně obrátila. "Tereza mi nikdy do ruky žádné drogy nedávala. To policie špatně zaprotokolovala. Ona mi dávala pouze peníze na život," prohlásila svědkyně.

Černá dále řekla, že si s Pergnerovou asi sedmkrát až desetkrát objednaly drogu od svých známých. Každá si zaplatila za svoje psaníčko zhruba o hmotnosti 0,2 gramů a sama si pak pervitin aplikovala. "Já jsem to brala, že spolu fetujeme a ne že ona mě tahá do drog, já jsem byla sama v té době velkej feťák," dodala.

Lže, řekla Pergnerová o svědkyni

Bývalá moderátorka nicméně tvrdila, že ani druhá verze výpovědi svědkyně se nezakládá na pravdě. "Já nesouhlasím s tím, že jsme si spolu dávaly. Ona si ode mne pouze půjčila, a to nenávratně, peníze. Gábina lže kvůli Petru Rigovi (muž stíhaný za dealerství drog - pozn. aut), kterého se snaží krýt," prohlásila Pergnerová ve své závěrečné řeči a dodala, že zatímco Černá v té době bojovala s pervitinem, ona brala heroin.

Odmítla upuštění od potrestnání

Soudce Petr Fassati obžalované před vyhlášením rozsudku nabídl využití institutu upuštění od potrestání. V praxi by to znamenalo, že pokud se Pergnerová přizná a projeví nad svým činem lítost, její vina sice bude uznána, ale vzápětí zahlazena. Tím by se na ni hledělo, jako na osobu netrestanou.

Pergnerová však odmítla. "To je určitě úžasná nabídka, ale já se nemůžu přiznat k něčemu, co jsem neudělala," řekla Pergnerová, které v průběhu dnešního jednání střídavě tekly slzy. To především v momentě, kdy žalobkyně ve své závěrečné řeči navrhla uložení podmíněného trestu. "Já osobně považuji za více věrohodnou výpověď svědkyně v přípravném řízení," vysvětlila.

Rozsudek není pravomocný 

Jindy sdílná Pergnerová dnes odmítla případ pro média komentovat. Rovněž neuvedla, zda se její drogové aféry staly již definitivně minulostí. Pergnerovou kromě moderátorské činnosti v minulosti proslavilo i její dřívější otevřené přiznání k závislosti na drogách, o které hovořila jako o uzavřené záležitosti. Následně však byla při drogových excesech několikrát policií i médii zachycena. Na podzim roku 2001 ji například policie zadržela na hlavním nádraží v metropoli s větším množstvím pervitinu, předloni v listopadu ji lidé našli zfetovanou v autě zaparkovaném v pražské Plzeňské ulici. Loni v lednu se Pergnerová pokusila podřezat.

Rozsudek není pravomocný, protože žalobkyně si nechala lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám