Hlavní obsah

Pekelní andělé míří do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stovky motorkářů, členů gangu Pekelní andělé (Hells Angels MC), míří na víkend do Prahy, kde mají mít v sobotu takzvanou "konferenci". Sraz se má konat v areálu pražského koupaliště Džbán a první členové gangu by měli přijíždět již v pátek.

Článek

Pekelní andělé vznikli v USA v roce 1948 a mají své pobočky po celém světě. Mívají u sebe zbraně a rozhodně se netají svým negativním vztahem k zákonům a policii.

"Na Rozvadově dosud neprojel ani jeden motorkář. Asi pojedou zítra. Pokud půjde o nežádoucí osoby, nebo budou mít zbraně a drogy, tak je nevpustíme. Jinak není důvod proti nim zasahovat," řekla Novinkám mluvčí cizinecké policie Helena Fertšaková.

Do Hells Angels vstoupí Češi, Slováci a Poláci

V Česku by prý měli být pasováni na nové členy gangu čekatelé z ČR, Slovenska a Polska. Právě kvůli této plánované akci má policie pohotovost na všech hraničních přechodech s Německem a Rakouskem.

Skupinky motorkářů se prý objevují na jihočeských hraničních přechodech. Největší nápor se ale očekává v severních a západních Čechách. Jen z Berlína a Drážďan se čeká příjezd zhruba 400 "pekelníků", kteří pojedou přes sever země. Stovky jich mají přijet z dalších evropských zemí, letecky se mají do Prahy dopravit také zakladatelé gangu z USA.

Hells Angels MC jsou jedním ze tří největších motocyklových klubů (vedle Bandios MC a Outlaws MC). Členové těchto klubů jsou označováni jako jednoprocentní, neboť nectí oficiální pravidla, zákony a instituce vytvořené majoritní společností a žijí podle vlastních pravidel a s vlastními vzory chování. Za účelem svého odlišení od běžných motorkářů používají symbol "1%" umístěný v obrazci ve tvaru diamantu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám