Hlavní obsah

Patnáctiletá dívka spadla ze sloupu vysokého napětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TŘEMOŠNICE

V Třemošnici na Chrudimsku spadla v neděli odpoledne patnáctiletá dívka ze sloupu vysokého napětí. Podle záchranářů chtěla zřejmě spáchat sebevraždu. Pád z výšky asi 15 metrů s vážným zraněním přežila. Do Fakultní nemocnice v Praze-Motole ji převezl vrtulník Letecké záchranné služby.

Článek

"Utrpěla komplikované několikanásobné a otevřené zlomeniny na dolních končetinách a byla zasažena elektrickým výbojem, naštěstí neměla rozsáhlé vážné popáleniny," sdělila Novinkám mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

Přivolaný lékař hovořil o štěstí, že dívka po pádu zůstala při vědomí. Záchrannou službu si totiž mobilním telefonem přivolala sama. Dívčin pád zřejmě zmírnilo bláto pod sloupem, které se jí ale dostalo do otevřených ran a hrozí tak infekce. Záchranáři pacientce sterilně zakryli rány, zabalili ji do zahřívací fólie a zavedli infuzi. Poté ji v umělém spánku letecky transportovali do Motola.

Po celou dobu příjezdu sanitního vozu k místu neštěstí byla dívka při vědomí a komunikovala střídavě s dispečerkami a s posádkou. "Nebylo lehké ji najít, protože incident se odehrál až na odlehlém prostranství v polích, proto bylo také dobře, že dívka byla při vědomí a mohla záchranáře navigovat," dodala Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám