Hlavní obsah

Pašoval hady v kalhotách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Neobvyklého a celkem odvážného pašeráka dopadli v sobotu na letišti v Ruzyni. Dvaatřicetiletý muž měl v zavazadlech štíry či různé asijské brouky a do kalhot si nacpal hady. Policisté jeho schopnosti s nejvyšší pravděpodobností "ocení" trestním stíháním.

Článek

"V sobotu 11. června zadrželi pražští celníci cestujícího, který se pokusil do České republiky propašovat vzácné živočichy. Při celní kontrole 32letého muže z Poděbrad, jenž přiletěl do Prahy z Tbilisi, nalezli celníci v jeho zavazadlech živé exempláře vzácných zvířat," informoval v úterý Novinky mluvčí celníků Zdeněk Málek.

Podle odborníků z České inspekce životního prostředí se jednalo o středoasijské želvy zelenavé, zmije růžkaté, užovky, štíry, různé brouky, ale také o jeden kus kudlanky.

Jako "malý bonbónek" si český pašerák chtěl dovézt dráp medvěda hnědého, který spolu s želvami patří k nejvíce chráněným živočichům. Celkem pražští celníci nalezli 60 kusů živých zvířat a pašeráka předali policii, která by ho měla v nejbližší době obvinit.

Reklama

Výběr článků

Načítám