Hlavní obsah

Pašeráka drog z Thajska hájí Tomáš Sokol

Právo, vac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obhájcem Emila Novotného, který byl spolu s Radkem Hanykovicsem převezen v úterý z thajského vězení do České republiky, je známý pražský advokát Tomáš Sokol. Ten bude Novotného zastupovat při jednání, ve kterém Obvodní soud pro Prahu 6 potvrdí vysoké thajské tresty nad oběma muži a určí, v jakém typu věznice jej budou vykonávat.

Foto: Škoda Transportation

Elektrobus Škoda Perun úspěšně absolvoval zkušební provoz s cestujícími v Brně.

Článek

Jak řekl včera Právu předseda Obvodního soudu pro Prahu 6 Dimitrije Dohčevič, Novotného kolega Hanykovics dosud obhájce nemá, a pokud si jej nezvolí, soud mu jej sám ustanoví. Podle zákona totiž musí být při tomto soudním jednání oba zastoupeni advokátem.

Sokol včera Právu sdělil, že pracovník jeho advokátní kanceláře byl přítomen už u úterního jednání Obvodního soudu pro Prahu 6, který na Novotného i Hanykovicse uvalil vazbu. "Samozřejmě s panem Novotným mluvil, získal jeho souhlas se zastupováním a také ho krátce informoval o jeho současném právním postavení. Já osobně jsem s ním ještě nehovořil a čekám, až nám návštěvu dovolí věznice a jeho zdravotní stav," uvedl Sokol.

Boj o typ věznice

Oba muži jsou od úterního večera v karanténě na infekčním oddělení vězeňské nemocnice v Brně-Bohunicích, kde nejsou návštěvy povoleny. Jakmile jejich pobyt v karanténě skončí, stanoví Obvodní soud pro Prahu 6 termín jednání. O tom, že svým rozsudkem potvrdí výši trestů, není pochyb. Pro oba muže je ale klíčové, v jakých podmínkách si tento trest budou odpykávat. "Ano, obhájce má v této situaci jediný prostor. Usilovat o to, aby jeho klient byl zařazen do co nejmírnějšího typu věznice," potvrdil Právu Sokol.

Reklama

Související články

Soud na pašeráky z Thajska uvalil vazbu

Obvodní soud pro Prahu 6 v úterý krátce před sedmou hodinou večer poslal dva české pašeráky drog osouzené v Thajsku do vazby. Podle rozhodnutí byli večer...

Výběr článků

Načítám