Hlavní obsah

Pasáží v centru Prahy se plazil dvoumetrový had

Novinky, kub
Praha

Téměř dvoumetrového hada naháněli o víkendu strážníci u Staroměstského náměstí v centru Prahy, kde zvíře zřejmě uniklo chovateli. Na tísňovou linku volala vyděšená žena, která hroznýše královského potkala v pasáži. Plaza nakonec odvezla do útulku odchytová služba.

Foto: MP Praha

Had v centru Prahy.

Článek

Had vyrazil do ulic v sobotu kolem 18. hodiny, o případu informovala v pondělí mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Komu zvíře patří, zatím není jasné. Podle mluvčí hroznýš zřejmě utekl svému chovateli a vydal se Celetnou ulicí do Hrzánské pasáže.

V centru Prahy se plazil hroznýš, ukryl se do podvozku auta

Krimi

„Teplé a vlhké počasí bylo pro tohoto tropického hada pocházejícího z Jižní Ameriky zcela ideální. Bohužel v pasáži při odpočinku narazil na náhodnou kolemjdoucí, kterou vyděsil takřka do bezvědomí,“ sdělila Seifertová s tím, že žena zavolala na tísňovou linku.

Foto: MP Praha

Hroznýše našli v pasáži u Staroměstského náměstí.

Pasáž slouží rovněž jako zahrádka kavárny. Had se pohyboval u vchodu do místního podniku, který byl ale v tu dobu zavřený. Zvíře se snažilo z místa uniknout, strážníci mu v tom ale zabránili. Nahánění pak zastavila přivolaná odchytová služba.

V Düsseldorfu se na nádraží procházel muž s hroznýšem, zabavili mu ho

Koktejl

„Ošetřovatelé hada ubytovali do vyhřívaného terária, a přestože to není jeho vysněná pasáž, tváří se hroznýš spokojeně a čeká na svého majitele,“ dodala Seifertová.

Hroznýš královský patří mezi škrtiče a jedná se o jednoho z nejčastěji chovaných hadů v Česku.

Reklama

Výběr článků

Načítám