Hlavní obsah

Pasažér nepřežil pád malého vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvoumístný vrtulník Robinson se ve středu v poledne zřítil do lesa nedaleko obce Čeřenice na Benešovsku. Pilot, který stačil zalarmovat záchranáře, byl s těžkými zraněními letecky přepraven do pražské nemocnice na Vinohradech, jeho pasažér pád stroje nepřežil. Příčiny nehody vyšetřuje policie a letecká inspekce.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

"Jeden člen posádky zahynul okamžitě na následky mnohočetných smrtelných poranění," informoval Novinky mluvčí pražské záchranné služby, která zajišťovala transport zraněného 35letého pilota na chirurgii vinohradské nemocnice. Ten podle prvního vyšetření utrpěl pouze zlomeniny žeber.

Policie uzavřela prostor v okolí havárie. Zřícený vrtulník je skrytý za stromy a na jeho trosky není vidět.

Podle mluvčího středočeské policie Pavla Truxy se jednalo o dvoumístný stroj Robinson 22. Ten se vyrábí v USA a je nejpoužívanějším vrtulníkem svého druhu. Podle zástupců Asociace ultralehkých letadel je Robinson zároveň nejdostupnějším strojem kategorie vrtulníků s pístovým motorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám