Hlavní obsah

Pasažér nechtěl zaplatit pokutu, revizora udeřil pěstí do obličeje

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Druhé fyzické napadení revizora městské hromadné dopravy řeší za poslední tři měsíce zlínská policie. K poslednímu střetu s pasažérem došlo ve Zlíně ve středeční podvečer. Zraněný revizor musel po útoku vyhledat lékařské ošetření v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Cestující jel v trolejbuse se svým psem. Jízdenku měl ale platnou pouze pro sebe. Jeho čtyřnohý přítel tak cestoval nejen bez náhubku, ale hlavně načerno. To se však nelíbilo revizorovi, který se domáhal zaplacení pokuty. Majitel psa ji ale zaplatit odmítl.

„Nebyl ochoten ani předložit doklad totožnosti, abych mohl případ sepsat pro dodatečné vymáhání přirážky. Byl na mě hrubý, nejdříve verbálně, potom se pokusil protlačit vedle mne, aby na zastávce utekl, dokonce šlapal po sedadlech,“ popsal situaci napadený revizor.

Když řidič na žádost napadeného revizora i jeho kolegy ve službě zavřel dveře, provinilec revizora nečekaně silně udeřil pěstí do tváře.

Zavřeli ho v trolejbusu

Mezitím už druhý revizor požádal mobilním telefonem o pomoc městskou policii. Po incidentu měl napadený revizor poničené brýle, poraněnou tvář, nalomený zub v horní čelisti a pachatel mu také do krve pokousal levou ruku.

„Oba revizoři drželi přestupníka ve vozidle, aby neuprchl, až do příjezdu policejní hlídky. Potom už mu nezbylo, než se začít ze svých činů zodpovídat,“ podotkl mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice (DSZO) Vojtěch Cekota.

Poslední případ fyzického napadení revizora zaznamenali v DSZO před necelými třemi měsíci. Fyzických útoků na pracovníky přepravní kontroly eviduje DSZO zpravidla několik jednotlivých případů do roka, někdy i s následnou pracovní neschopností. V uplynulém roce 2019 zachytili revizoři DSZO celkem 6889 černých pasažérů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám