Hlavní obsah

Partnera 22krát bodla a rozšlapala mu telefon, aby nemohl volat pomoc. Dostala 8,5 roku

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Trest 8,5 roku za mřížemi vyměřil ve středu Krajský soud v Praze 25leté Sandře Tulachové za to, že se pokusila zavraždit svého o dva roky staršího partnera. Žena na muže zaútočila kuchyňskou pánví i dvěma noži, jimiž mu zasadila 22 ran. Dnes už bývalému partnerovi také rozšlapala telefon, aby si nemohl přivolat pomoc. Rozsudek není pravomocný.

BEZ KOMENTÁŘE: Sandra Tulachová u souduVideo: Novinky

 
Článek

Tulachová na muže zaútočila v polovině loňského října uprostřed noci v přístavku domu v obci Petrov na Praze-západ.

Muže nejprve zmlátila kuchyňskou pánví, kterou o něj doslova ohnula, poté blíže nespecifikovanou dětskou hračkou a ve finále ho pobodala dvěma noži. Jedna z 22 ran muži probodla plíci.

Foto: Novinky

Předmět doličný – pánev, kterou obžalovaná omlátila o svého partnera

„Stála jsem nad ním, on spal a šeptem jsem ho proklínala,“ popisovala Tulachová, která tvrdila, že prý byla partnerem osm let psychicky týraná a několikrát ji údajně fyzicky napadl. Muž se podle jejích slov vzbudil a začal jí nadávat, později na ni zaútočil i fyzicky, a tak se prý bránila, čím mohla. „Byla jsem nepříčetná,“ tvrdila soudu.

Soudní znalci vyloučili, že by jednala v afektu. O nepříčetnosti podle nich nemůže být řeč, její ovládací i rozpoznávací schopnosti byly částečně snížené, ale nikoliv vymizelé.

Hádka mezi partnery u Prahy skončila pobodáním, muže odvezl vrtulník

Krimi

Soud Tulachové verzi o sebeobraně neuvěřil, mimo jiné i proto, že na sobě neměla žádná zranění.

Podle poškozeného mu Tulachová během útoku říkala „ať chcípne“. Aby svým slovům dostála, rozšlapala partnerovi telefon, aby si nemohl zavolat rychlou pomoc. Přístavek byl navíc zamčený, takže se muž musel vyplazit oknem ven a až z domu si zavolal záchranku pomocí tísňové e-mailové adresy.

Soud při ukládání trestu zohlednil to, že se žena k činu víceméně přiznala, a také znalecký posudek. „Soud akcentoval při ukládání trestu fakt, že se (obžalovaná) trestného činu dopustila ve stavu snížené příčetnosti,“ uvedl předseda soudního senátu Jiří Wažik.

V kauze vražedkyně ze Smíchova pochybila policie, soud přiznal pozůstalým 8,5 milionu

Krimi

Tulachová se během hlavního líčení nechovala úplně standardně. Nahlas se nahodile smála nebo soudu vyprávěla, že jí CIA nasadila do mozku kohosi jménem Adam Kočí, který ji „ovládá přes třetí oko“.

Soudní znalci z oboru psychologie a psychiatrie u Tulachové sice konstatovali poruchu osobnosti, toto její jednání nicméně označili za účelové. Soud na základě jejich doporučení Tulachové nařídil psychiatrické, protialkoholní a protitoxikomanické léčení ambulantní formou.

Svému bývalému partnerovi musí také podle verdiktu zaplatit téměř půlmilionovou náhradu majetkové a nemajetkové újmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám