Hlavní obsah

Panelák v Děčíně vzplál od kočárku, policie vyšetřuje obecné ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Hasiči likvidovali ve čtvrtek požár v panelovém domě v Děčíně, evakuovány byly desítky lidí kvůli silnému kouři, který se dostal do horních pater. Podle vyšetřovatelů byl příčinou hořící kočárek. Policie požár vyšetřuje jako obecné ohrožení, případnému pachateli by hrozilo až osmileté vězení.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Požár paneláku v Děčíně

Článek

Když hustý dým vyplnil chodby paneláku v Májové ulici, bylo kolem deváté ráno. Plameny poškodily elektroinstalaci a kouř stoupal do vyšších pater domu, hasiči s policií evakuovali 95 lidí.

„Příčinou zřejmě bylo zapálení kočárku před jedním z bytů," sdělil v pátek mluvčí policie Daniel Vítek s tím, že předběžná škoda byla vyčíslena na 500 000 korun.

V centru Prahy hořel byt plný odpadků, zásah zablokoval dopravu

Krimi

Policie podle mluvčího vyšetřuje okolnosti požáru jako obecné ohrožení, případnému viníkovi hrozí tři až osm let vězení.

Podle mluvčího záchranné služby Prokopa Voleníka se několik lidí nadýchalo kouře, zdravotníci je ošetřili na místě.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Příčinou požáru paneláku byl podle policie kočárek v plamenech

Sedm desítek lidí přenocovalo v hotelu Pošta. Mluvčí města Luděk Stínil informoval, že se obyvatelé mohli v pátek vrátit domů.

Zhruba 70 lidí bylo ve čtvrtek dopoledne v tělocvičně v blízké škole, kde jim město zajistilo čaj a bagety. Elektřinu se podle Stínila podařilo zprovoznit už ve čtvrtek.

Hasiči kvůli požáru v Liberci evakuovali 18 lidí ze dvou domů

Krimi

„V domě se celý den netopilo a bylo tam začouzeno, tak hlavně rodiny s dětmi zvolily možnost noc strávit v hotelu," řekl Stínil a dodal, že dům bude v pátek dekontaminován.

Reklama

Související články

Při požáru bytu v Třinci se zranily dvě děti

Tři lidé se nadýchali zplodin při požáru bytu ve čtvrtém patře domu v Třinci-Lyžbicích. Požár vznikl z dosud nezjištěné příčiny v pátek krátce před půl devátou...

Plameny zcela zničily chatu u řeky Bečvy

Dvoumilionovou škodu způsobil nedělní požár chaty v rekreační oblasti u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů.

Muž v Hulíně zemřel při požáru unimobuňky

Jeden muž přišel o život a druhý byl vážně zraněn při požáru, který v noci na neděli zasáhl unimobuňku v Hulíně. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie...

Výběr článků

Načítám