Hlavní obsah

Padesát lidí evakuováno při požáru domu

UHERSKÝ BROD

V Uherském Brodě hořel v neděli ráno dům. Oheň vznikl v šestém patře domu, hasiči museli evakuovat asi 50 nájemníků ze šestého a sedmého patra. Šlo zejména o mladé rodiny i s velmi malými dětmi, ale také několik důchodců.

Článek

Téměř polovinu všech evakuovaných tvořily děti. Teprve po důkladném odvětrání domu a chodeb se mohli nájemníci postupně vracet do bytů. Nedobrovolně tak strávili více než hodinu ve společných prostorách přízemí domu, uvedll mluvčí místních hasičů Ivo Mitáček. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Obyvatel bytu, ve kterém požár vzniknul, stačil včas před plameny utéct. "Dostal se do přízemí, proběhl kolem vrátnice a před domem se složil na chodník. Vrátný od něj zjistil, že došlo k požáru, a ihned zavolal na pomoc hasiče," uvedl Mitáček. K muži byla přivolána lékařská pomoc a kvůli podezření, že se nadýchal zplodin z hoření, byl odvezen do nemocnice.

Hasiči použili při zásahu hydrantovou síť domu. Šíření požáru se jim podařilo rychle zastavit, a ochránit tak okolní byty. Příčinu společně s policií vyšetřují, zkoumají možnost technické závady v oblasti elektro či nedbalost obyvatele bytu při kouření. Škodu přeběžně vyčíslili na 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám