Hlavní obsah

Pacient v pyžamu v Hradci Králové ukradl na útěku auto i s řidičkou

Právo,
Hradec Králové

Nepříjemné chvilky prožila 36letá řidička, která v sobotu kolem páté hodiny odpoledne stála na červenou u přechodu pro chodce nedaleko soutoku Labe a Orlice v Hradci Králové. Do auta jí skočil muž v pyžamu a bačkorách. Ukázalo se, že je na útěku z nemocnice. Následovalo rozsáhlé policejní pátrání.

Pacient utekl z nemocniceVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž se nejprve snažil ženu vytáhnout z auta, což se mu nepodařilo, a tak ji vytlačil na sedadlo spolujezdce. S autem se rozjel, po pár metrech ho otočil a vydal se směrem na Pardubice. Za posledními semafory na Rašínově třídě ženu z auta vysadil a pokračoval v jízdě. Žena neutrpěla žádné zranění,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté vyhlásili pátrací akci po odcizeném voze Škoda Citigo i neznámém muži. Na pomoc si policisté přizvali i vrtulník.

„O půl hodiny později jsme přijali oznámení o krádeži oblečení ze zahrady rodinného domu ve Lhotě pod Libčany, vesnice nedaleko krajského města. Další volání, že na benzinové pumpě na Nechanicku neznámý muž natankoval a ujel bez zaplacení, následovalo za pár minut,“ pokračovala mluvčí Kormošová.

Už kolem 18. hodiny policisté zahlédli podezřelé vozidlo vyjíždějící od obce Stračov. Po silnici I/35 směrem na Hradec Králové se za ním vydali. Pomocí výstražného zařízení ho vyzývali k zastavení

„Řidič však výzev nedbal a pokračoval v jízdě, kdy dodržoval rychlost jak v obci, tak i mimo obec. Až u obce Rozběřice se jim ho pomocí zátarasu podařilo zastavit. Čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi a předali do péče lékařů,“ dodala Iva Kormošová.

Policie nyní jeho konání šetří pro trestný čin loupež, za který hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let. Odcizené auto se v pořádku vrátilo majitelce.

Reklama

Výběr článků

Načítám