Hlavní obsah

Ozbrojený muž prchá před policisty lesy na Rakovnicku, hledá ho i vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakovník
Aktualizováno

Policisté prohledávají křivoklátské lesy v okolí Zbečna a pátrají po Petru Husnajovi, který může být i ozbrojen. Policie si na pomoc přivolala i psovody a vrtulník.

Foto: Policie ČR

Hledaný Petr Husnaj

Článek

Celostátně hledaného muže podezřelého ze spáchání mnoha majetkových trestných činů chtěli kriminalisté polapit během jeho jízdy autem. Muž v dodávce ale prorazil zátaras a začal unikat.

Byla proto vyhlášena pohotovost a zahájeno pátrání. „Musíme varovat obyvatele, aby se nepokoušeli muže zastavit. Není vyloučeno, že je ozbrojen, a pokud by byl zahnán do kouta, mohl by být možná i schopen někoho zranit. Proto by lidé měli o jeho pohybu jen informovat policii,“ varovala mluvčí rakovnické policie Jana Žáčková.

„V současné době je jisté, že muž se již osobním vozidlem Peugeot Boxer nepohybuje. Je tedy možné, že je na útěku pěšky, nebo si může zajistit jiný dopravní prostředek. Bohužel na Rakovnicku začalo hustě pršet a pátrání se proto značně ztěžuje. Přesto v terénu je stále dostatek policistů a v pátrání nepřestávají,“ řekla po poledni Novinkám Žáčková.

V době pátrání měl muž na sobě šedou bundu či mikinu s dlouhým rukávem a dlouhé rifle. Petr Husnaj, narozený 9. 4. 1965, je holohlavý, na hlavě většinou nosí kšiltovku, výška cca 185 cm, váhově tak 100-120 kg, svalnaté robustnější postavy, oválný obličej. Případné informace k jeho výskytu prosím poskytněte na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám