Hlavní obsah

Otec řešil spor dětí ve školce, jednomu zapálil domov

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tak dlouho se děti v mateřské škole zlobily, až to jeden z rodičů nevydržel a šel se mstít. Loni 18. května kolem druhé hodiny ranní polil rohožku před bytem, kde žilo dítě, které podle něj ubližovalo jeho tehdy čtyřletému potomkovi, hořlavinou a škrtl sirkou. Následný požár v panelovém domě v Havířově na ulici 17. listopadu si vyžádal jednu oběť.

Foto: Policie ČR

Neshody dvou dětí ve školce řešil otec jednoho tím, že podpálil rohožku bytu, v němž žilo druhé dítě.

Článek

Policisté od počátku vyšetřování předpokládali, že požár někdo založil úmyslně. Prošetřovali sousedské neshody v domě i spor, při kterém si pachatel mohl splést byt. „Pracovali jsme s několika verzemi, které se ale nepotvrdily, a tak jsme případ odložili. Až před nedávnem jsme zjistili nové poznatky a případ znovu otevřeli,“ řekl vedoucí odboru obecné kriminality Moravskoslezského kraje Antonín Řezníček.

Policisté následně v minulém týdnu zatkli 31letého muže z Havířova, jenž v domě vůbec nebydlel. „Po zadržení se k činu doznal a nyní je ve vazbě,“ doplnil kriminalista Lukáš Richter. Motiv byl pro policejní vyšetřovatelé nepochopitelný - neshody dvou dětí.

V domě bylo 22 lidí

„Rodič se chtěl takovým způsobem pomstít za nevhodné chování jiného dítěte k jeho potomkovi ve školském zařízení. Při výslechu ale uvedl, že nikomu ublížit nechtěl,“ kroutil hlavou kriminalista.

V době požáru bylo v domě 22 lidí. Do nemocnice bylo odvezeno šest obyvatel domu. Z bytu, proti němuž byl útok veden, čtyřletý chlapec, jeho matka a 61letý muž, který v nemocnici na následky požáru zemřel. Z bytu o patro výše museli do péče lékařů rodiče s dítětem.

„Muž z Havířova je obviněn ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, za což mu hrozí 8 až15 let vězení,“ přiblížil Richter.

Reklama

Výběr článků

Načítám