Hlavní obsah

Otec jedné ze zemřelých dívek od Lopeníku se pokusil o sebevraždu

Právo, Aleš Fuksa, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Loňská tragédie z Lopeníku na Uherskobrodsku, při které závodní auto vyjelo z trati a zabilo čtyři dívky, nebere konce. V sobotu večer se pokusil oběsit otec jedné z nich. Manželka ho zachránila na poslední chvíli.

Foto: Petr Marek, Právo

Lidé nosili na místo havárie v Lopeníku květiny i svíčky. Archivní snímek

Článek

„Přijeli jsme k ohlášenému pokusu o sebevraždu šestačtyřicetiletého muže v jedné z obcí na Uherskobrodsku. V domě byla i jeho manželka, která jakmile zjistila, co se děje, muže zachránila. Záchranná služba jej posléze ve velmi vážném stavu převezla do Uherskohradišťské nemocnice,“ potvrdil Právu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Podle lékařů anesteziologicko-resuscitačního oddělení Uherskohradišťské nemocnice je pacient mimo ohrožení života.

Čtveřice dívek z Nivnice a Lopeníku ve věku od sedmi do dvaceti let zemřela vloni 10. listopadu. Při rychlostní zkoušce závodu Autogames RallyShow Uherský Brod jedno z aut přejelo horizont a v rychlosti zhruba 150 kilometrů v hodině vyjelo z trati. Vůz pak smetl čtyři dívky, které zemřely, dva další lidé byli zraněni.

Videozáběry rallye v Lopeníku. Archivní video

Oběti v době neštěstí nestály, stejně jako blízký traťový komisař, v místech, která byla určena pro diváky či pro traťového komisaře.

Dvaadvacetiletého traťového komisaře státní zástupce koncem října obžaloval z usmrcení z nedbalosti a těžké újmy na zdraví. [celá zpráva]

Soud s ním začne začátkem příštího roku. Podle policie ale nechyboval jen mladý traťový komisař, ale „do jisté míry udělaly chybu i divačky, když porušily předpisy a šly blíže k trati".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám