Hlavní obsah

Ostravská státní zástupkyně bourala opilá, už podruhé

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravská státní zástupkyně Petra Tittková měla těžkou dopravní nehodu. Minulý čtvrtek v Ostravě-Koblově vjela v opilosti autem do protisměru, kde se srazila s jiným autem. Zranila jeho řidičku. Případem se zabývá policie, která žalobkyni s největší pravděpodobností obviní.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Petra Tittková přitom v opilosti havarovala již před šestnácti lety, kdy nabourala dvě policejní auta, ale nikoho nezranila. Odsouzena za to podle tehdy platných zákonů nebyla.

K nové nehodě nyní policie sdělila, že řidička auta je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jméno ženy policie nesdělila, podle informací Práva se jedná o Tittkovou.

„Příčiny a okolnosti nehody jsou v současné době v šetření. Věc bude řešena podle platných právních norem. Řidičský průkaz byl ženě zadržen na místě události,“ sdělila mluvčí policie Zlatuše Viačková. Další podrobnosti nechtěla sdělit.

Podle informací serveru Blesk.cz je žena, kterou Tittková vážně zranila, pečovatelkou, která se stará o nemohoucí seniory. V době nehody se vracela autem z práce domů do Orlové, když se nečekaně objevilo v protisměru jiné auto.

Srazil motorkáře a ujel, za pár minut se vrátil se 2,64 promile

Krimi

„Byla to rána. Vylezla jsem ven, a viděla, že paní je úplně namol a to bylo teprve půl třetí odpoledne. Nebyla schopna vylézt z auta, natož něco nafoukat,“ popsala serveru nehodu zraněná řidička. Žena bude zřejmě dva týdny na nemocenské. Na obou autech vznikla škoda kolem 100 tisíc korun.

Vyjádření Petry Tittkové se nepodařilo získat, údajně byla také zraněna. Jak Právu řekla náměstkyně šéfa Krajského státního zastupitelství v Ostravě Dana Masná, v těchto situacích se postupuje tak, že po zahájení trestního stíhání může ministryně spravedlnosti státní zástupkyni dočasně zprostit výkonu funkce. Po pravomocném rozsudku pak zákon stanoví další postup, který počítá s tím, že takový státní zástupce už se do své funkce nevrátí.

Kradený ford skončil na střeše, opilý řidič si zavolal policii

Krimi

V současnosti krajské zastupitelství činí kroky k tomu, aby dohled nad případem vykonávalo jiné státní zastupitelství z důvodu možné podjatosti.

Státní zástupkyně Tittková již jednou nehodu v opilosti způsobila, a to v roce 2004. I tehdy v sobě měla údajně přes tři promile, ale vyšetřovatelům tvrdila, že nepila. Vzhledem k výši škody kolem 30 tisíc korun nešlo podle tehdejších zákonů o trestný čin. „V uvedené době to nemohlo být kvalifikováno jako trestný čin,“ řekla náměstkyně Masná. Žalobkyně tak vyvázla jen se snížením platu na půl roku a s pokutou a zákazem řízení na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám