Hlavní obsah

Osmiletá dívka musela přihlížet, jak se muž ukájí s nafukovací pannou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Padesátiletého muže z Domažlicka zatkli ve čtvrtek tamní kriminalisté pro podezření, že sexuálně zneužíval osmiletou dívku. Muž podle informací Práva školačku osahával a údajně ji nutil i k tomu, aby přihlížela, jak se ukájí s nafukovací pannou.

Článek

„Zahájili jsme trestní stíhání pro pohlavní zneužívání. Státnímu zástupci jsme dali podnět k podání návrhu na jeho vzatí do vazby,“ řekl náměstek domažlického policejního ředitele Miroslav Vokáč. Muži v případě prokázání viny hrozí až osm let za mřížemi.

Státní zástupce Josef Vojta nakonec obviněného muže propustil na svobodu. „Neshledal jsem důvody vazby. Podezřelý muž si proti zahájení trestního stíhání podal stížnost, o které po prostudování spisového materiálu rozhodneme příští týden,“ dodal Vojta.

Obětí se měla stát dívka, jejíž matku muž často navštěvoval. K sexuálním hrátkám prý docházelo v době, kdy s dívkou zůstal v bytě sám.

Domažlický sexuolog Viliam Janáč v reakci na případ uvedl, že s podobným chováním se za svoji dlouholetou praxi nesetkal. „Takový člověk musí být podroben odbornému vyšetření,“ řekl Janáč. O tom, jestli může být jeho pobyt na svobodě nebezpečný, nechtěl sexuolog spekulovat. „Neznám podrobnosti, takže to nedokážu říci,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám