Hlavní obsah

Osmiletá dívka do školy nedošla, srazilo ji auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Osmiletou dívku srazilo v pondělí ráno v Pečkách na Kolínsku cestou do školy auto. Dívka přecházela mimo přechod pro chodce. Sanitka jí s otřesem mozku převezla do nemocnice v Kolíně.

Článek

Osobní automobil dívku srazil před osmou hodinou ráno. „S těžkým otřesem mozku ji rychlá záchranná služby převezla na chirurgickou ambulanci do Kolína,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Neštěstí se přitom vůbec nemuselo stát. Stačilo, aby dívka přecházela na přechodu pro chodce. Ta si však pro přechod silnice vybrala místo vzdálené asi 200 metrů od přechodu. „V první den školy na přechodu dohlížel na bezpečnost chodců policista,“ řekla mluvčí kolínské policie Jana Žďárská.

Dívka podle policie vběhla do silnice a řidič auta už srážce nedokázal zabránit. „Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou,“ doplnila Žďárská. Policie případ dál vyšetřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám