Hlavní obsah

Opilý zloděj v Sušici pobodal strážníka

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Strážníka městské policie v Sušici napadl v noci na čtvrtek opilý zloděj, který se pokoušel vloupat do zaparkovaného automobilu. Ochránce pořádku, který ho přistihl, bodl nožem do břicha. Strážník musel být okamžitě operován, jeho zdravotní stav je už stabilizovaný.

Článek

Útočníka, který se nedávno vrátil z výkonu trestu, policie zadržela a v současné době je v cele. V dechu mu kriminalisté naměřili přes dvě promile alkoholu.

K incidentu došlo v okrajové části města ve směru na Dlouhou ves. „Při noční obchůzce si strážník všiml, jak se nějaký muž dobývá do zaparkovaného vozidla. Když chtěl zasáhnout, muž ho bodl nožem, který pak zahodil do řeky,“ uvedl zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Policie kvalifikovala případ jako těžké ublížení na zdraví, ale není vyloučené, že přistoupí k přísnější právní kvalifikaci a jednání podezřelého posoudí jako pokus o  vraždu.

Podle šéfa sušické městské policie Libora Potužníka se jedná o výjimečný případ. „Tak brutální napadení strážníka tady nepamatuji,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám