Hlavní obsah

Opilý voják střílející na kolegu půjde na rok do vězení, potvrdil soud

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Sedmadvacetiletý profesionální voják Lukáš Šoupal musí za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti na rok do vězení. Rozhodl o tom v úterý odvolací Krajský soud v Brně, když zamítl vojákovo odvolání proti trestu. Opilý Šoupal loni v říjnu postřelil v baru ve Vyškově svého kolegu, když se mu chlubil svou sbírkou zbraní.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Odvolací senát v čele s Vlastimírem Čechem neměl pochopení pro snahu o mírnější trest v podobě podmínky, kterou pro vojáka chtěl jeho obhájce, a potvrdil trest Okresního soudu ve Vyškově.

Šoupalovi hrozily až čtyři roky za mřížemi. Voják k soudu nepřišel kvůli pracovním povinnostem, dříve už vzkázal, že si na nic nepamatuje a nemá ponětí o tom, co se vlastně stalo. Vzhledem k pravomocnému odsouzení je nyní Šoupalova kariéra u armády zřejmě u konce.

Chlubil se zbraněmi

Incident se odehrál po půlnoci 8. října 2016. Šoupal svého kolegu potkal v centru Vyškova. Přátelili se už od základního výcviku a rozhodli se navštívit nedaleký bar. Notně opilý Šoupal se pak začal chlubit zbraněmi, pod kabátem měl dvě pistole a pušku. „Říkal něco v tom duchu, že má u sebe dost včeliček pro celý bar a cítí se téměř jako bůh,“ vypověděl dříve u soudu postřelený voják.

Sám ani prý nevěděl, kterak jej Šoupal zasáhl. „Vzpomínám si na jeho apatický výraz. Stál nade mnou a snažil se mi poskytnout první pomoc,“ dodal voják, který měl průstřel pravé strany hrudníku, plíce, zlomeninu lopatky a žebra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám