Hlavní obsah

Opilý řidič srazil na přechodu pro chodce muže. Ten šel na červenou

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Policisté šetří dopravní nehodu, která se stala v sobotu večer v Havířově na Karvinsku. Šestačtyřicetiletý řidič vozu značky Kia tam na přechodu pro chodce srazil o pět let mladšího muže. Řidič měl tři promile alkoholu v dechu, skončil na protialkoholní stanici.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Nehoda se stala po šesté hodině večer na křižovatce Hlavní třídy s ulicí Dělnickou, kterou řídí semafory. Řidič projížděl křižovatkou na zelenou, když mu s největší pravděpodobností do cesty vstoupil chodec, kterému však svítila červená,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská. Dodala, že chodec skončil v péči zdravotníků.

Chodec v ohrožení života

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla skončil muž po střetu s vozem v bezvědomí a byl v ohrožení života. „Zasahující lékař u něj zjistil zranění hlavy, měl podezření na poranění mozku. Pacienta po ošetření záchranáři převezli do ostravské fakultní nemocnice,“ upřesnil Humpl.

„Policisté provedli na místě nehody potřebnou dokumentaci, a i nadále pokračují v ověřování informací k této dopravní nehodě. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Míra zavinění a celkové jednání obou účastníků nehody je předmětem dalšího šetření a prověřování,“ shrnula policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám