Hlavní obsah

Opilý řidič najížděl na policisty, zastavil jej zátaras a těžkooděnci

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazbě skončil 24letý řidič z Karviné, který na konci minulého týdne použil vůz Škoda Fabia jako zbraň proti policejní hlídce. Ta se ho snažila zastavit. Do policistů ale mladík najížděl a pak před nimi v autě prchal. Divokou honičku zastavil až zátaras a pohotoví těžkooděnci.

Foto: tom, Právo

Opilý řidič krátce po zadržení policií

Článek

„Mladík jedoucí z Českého Těšína nerespektoval v noci z pátku na sobotu výzvu hlídky dopravní policie k zastavení. Hlídce ujížděl vysokou rychlostí a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. Do pronásledování se postupně zapojili policisté karvinského obvodního oddělení a policisté Speciální pořádkové jednotky Ostrava,“ popsala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Na křižovatce tvaru T u Dolu Karviná hlídka donutila řidiče poprvé zastavit. Ne ale vystoupit.

„Řidič zařadil zpátečku a najel do levého boku policejního vozidla, které jej blokovalo zezadu. Služební vozidlo poškodil a následně pokračoval v jízdě směrem ke kruhovému objezdu Karviná-Doly,“ popsala mluvčí.

Řídil opilý

Tam už ale další policejní auta vytvořila zátaras, a tak byl mladý řidič asi 60 metrů před kruhovým objezdem znovu donucen zastavit. „Místo uposlechnutí výzev se ale náhle rozjel na přistupujícího policistu. Policista naštěstí včas uskočil,“ uvedla Viačková.

Řidiči s více než jedním a půl promile alkoholu v krvi se policejní zátaras zřejmě nezdál příliš pevný, a tak se jej rozhodl prorazit. Moment, kdy autem narazil do policejního vozu a zátarasem se snažil projet, využili těžkooděnci k tomu, aby řidiče z auta vytáhli a spoutali.

„Ve vozidle byli dva muži, řidič ve věku 24 let a o 10 let starší spolujezdec. Oba byli pro svou podnapilost převezeni na protialkoholní záchytnou stanici, naměřeno jim bylo 1,68 promile,“ popsala Viačková. Řidiče následně policisté obvinili ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a soud jej poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám