Hlavní obsah

Opilý řidič nadýchal, a tak nechal řídit ještě opilejší manželku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

S neuvěřitelnou drzostí se setkali v noci na čtvrtek dopravní policisté ve Frýdku-Místku. Nejprve přistihli za volantem opilého řidiče a odebrali mu řidičský průkaz. O několik hodin později pak zastavili stejný automobil znovu a za volantem našli jeho manželku, která nadýchala ještě více než její manžel.

Článek

O případu informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. „Pět minut před půlnocí zastavila hlídka automobil Ford Fiesta s manželským párem. Padesátiletý řidič při dechové zkoušce nadýchal 1,38 promile alkoholu v krvi,“ řekl mluvčí s tím, že policisté muži následně na policejním oddělení odebrali řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Jaké však bylo překvapení strážců zákona, když asi za půl hodiny, o několik stovek metrů dál, zastavili stejný automobil. Tentokrát seděl muž na místě spolujezdce a za volantem seděla jeho manželka. „Při dechové zkoušce ji naměřili dokonce 2,16 promile alkoholu v krvi, což už je stav těžké opilosti,“ řekl policejní mluvčí.

Řidičský průkaz tak mají nyní odebraný oba manželé. Policie je nyní stíhá pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, a to v takzvaném zkráceném řízení. „Během několika dní bude o jejich trestu rozhodovat Okresní soud ve Frýdku-Místku. Oběma hrozí až jeden rok vězení nebo peněžitý trest a zákaz řízení,“ dodal Žurovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám