Hlavní obsah

Opilý řidič málem vjel do tunelu Blanka, od nehody utekl

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opilý řidič havaroval v noci na sobotu u vjezdu do tunelu Blanka v pražském Břevnově. U tunelu porazil několik dopravních značek a ukazatelů, z místa nehody navíc utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilý řidič vjel málem do tunelu BlankaVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala zhruba půl hodiny po půlnoci. Řidič jel osobním vozem Strahovským tunelem směrem na Břevnov. Poblíž vjezdu do tunelu Blanka, který ještě není pro motoristy otevřen, ale řidič ztratil kontrolu nad řízením a projel zátaras z dopravních značek. Aby s autem nevjel do Blanky strhl řízení vpravo, kde porazil další značky a ukazatel. Auto skončilo po nehodě na trávníku.

Jakmile šofér viděl, co způsobil, dal se na útěk. Smíšená hlídka pohotovostní motorizované jednotky a psovodů jej dopadla o několik stovek metrů dále ve chvíli, kdy běžel směrem do Patočkovy ulice.

„Orientační dechová zkouška proběhla s pozitivním výsledkem, a to 2,62 promile alkoholu,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté tak řidiče na místě zadrželi. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jak na místě sám řekl, teprve nedávno mu vrátili řidičský průkaz, který měl odebrán kvůli podobným prohřeškům. Teď je velmi pravděpodobné, že o řidičák přijde znovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám