Hlavní obsah

Opilý řidič boural na Sokolovsku, o auto nejspíš zavadil vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chodov (Karlovarsko)

Opilý řidič boural ve čtvrtek večer v Chodově na Sokolovsku a své auto zanechal částečně na kolejích. Vůz sjel ze srázu a na koleje zasahoval zřejmě přední částí. Řidič i jeho spolujezdec z něj utekli a nehodu nenahlásili. O havarované auto pak nejspíš zavadil osobní vlak, v němž cestovalo 20 lidí. Nikomu se nic nestalo.

Foto: ČTK

Vůz sjel ze srázu a zřejmě přední částí zasahoval na koleje. Pravděpodobně o něj zavadil vlak.

Článek

Řidiče a jeho spolujezdce police vzápětí vypátrala. Testy prokázaly u šestadvacetiletého řidiče požití alkoholu, řekla policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

Policie bude řidiče zřejmě stíhat za obecné ohrožení z nedbalosti a za ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu může hrozit až tříleté vězení.

Foto: ČTK

Částečně na železničních kolejích skončilo ve čtvrtek večer osobní auto, které havarovalo v Chodově na Sokolovsku.

Nehodu nahlásil drážním hasičům kolem 22:00 strojvedoucí vlaku, uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Vůz podle něj skončil na střeše těsně u kolejí. Auto těsně před nájezdem na železniční most sjelo z asi dvacetimetrového srázu a několikrát se přitom přetočilo přes střechu, popsala havárii policejní mluvčí.

Foto: ČTK

Posádka vozu nehodu nenahlásila.

Hasiči prohledali místo i okolí nehody, nikoho ale nenalezli. Policie mezitím našla majitele auta a zjistila, komu vůz půjčil. "Do půl hodiny se pak řidič i dvacetiletý spolujezdec dostavili na místo," uvedla Pomichalová. Oba muži byli podle policie viditelně pod vlivem alkoholu. "Policistům se snažili namluvit, že po nehodě byli v šoku a odešli se napít. To ale vyloučila opakovaná zkouška; bylo zřejmé, že řidič alkohol požil už před jízdou," řekla. Podle ní měl v krvi 2,2 promile alkoholu.

Oba muže policie umístila do cely a případem se dál zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám