Hlavní obsah

Opilý lupič přepadl krnovskou drogerii, byl tak zmožen, že kácel regály

Právo, Aleš Honus
Krnov

Na svou náklonnost k alkoholu doplatil lupič, který ve středu přepadl drogerii ve slezském Krnově. Muž byl tak opilý, že se sotva držel na nohou. Pro prodavačku nebyl problém ho přemoci. Policie ho zadržela a podala návrh na jeho vzetí do vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přepadení se odehrálo v prodejně na Hlubčické ulici. Muž přišel do drogerie v tak podnapilém stavu, že se válel po regálech, ze kterých shazoval vystavené zboží.

„Prodavačka ho požádala, aby odešel. V tom okamžiku ji měl obviněný chytit za ruku a sdělit jí, že chce peníze. Žena mu řekla, že mu žádné peníze nedá, a tak ji měl fyzicky napadnout. Naštěstí byl pachatel v podnapilém stavu, žena do něj jen strčila a podařilo se jí vyběhnout před obchod,“ informovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková.

Prodavačka utrpěla naštěstí jen pohmoždění obličeje. „Pachatel z místa odešel a po oznámení přepadení byl do deseti minut zadržen městskými strážníky, kteří nám ho předali. Provedli jsme u něj dechovou zkoušku, která vykázala hodnotu 2,48 promile alkoholu,“ dodala policejní mluvčí.

Poté, co muž vystřízlivěl, policie ho obvinila z loupeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám