Hlavní obsah

Opilý cizinec sekal mačetou ve vsetínském baru dva muže do hlavy

– Vsetín
Právo, Jiří Růžička

Opilý čtyřicetiletý násilník napadl ve Vsetíně prudkými údery podomácku vyrobenou mačetou přímo do hlavy dva muže. Oba skončili s vážnými zraněními v nemocnici. Útočníka policisté vypátrali během několika minut. Skončil ve vazbě a hrozí mu až dvanáctileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se stal už v sobotu večer před jedním z barů ve Vsetíně, o podrobnostech informovala ve čtvrtek mluvčí krajské policie ve Zlíně Lenka Javorková.

„Konflikt vznikl mezi cizincem, dvěma muži a jednou ženou. Čtyřicetiletý cizinec po roztržce z místa odešel a po několika minutách se vrátil ozbrojen železnou pásovinou s ostřím, připomínající mačetu,” upřesnila.

Cizinec podle ní nejdříve zaútočil na třiatřicetiletého muže, kterého udeřil mačetou do hlavy. Napadený skončil na zemi v bezvědomí.

Osmatřicetiletý kamarád zraněného muže, který útok viděl, se chtěl na agresora vrhnout, ale než stačil něco udělat, násilník ho silným úderem zasáhl také do hlavy a z místa utekl.

Útočník měl trable se zákonem už dříve

„Lidé, kteří potyčku viděli, přivolali rychlou záchrannou službu, která odvezla oba zraněné muže do nemocnice. Vsetínští policisté začali ihned po útočníkovi pátrat a za několik minut ho zadrželi. Mačety se sice stačil zbavit, ale zakrátko ji v křovinách nedaleko místa útoku našel psovod se psem,“ dodala mluvčí.

Všichni aktéři události byli v době incidentu ovlivněni alkoholem, útočníkovi policisté naměřili přes dvě promile.

„Vyšetřovatel obvinil útočníka ze zvláště závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a trestného činu výtržnictví. Hrozí mu až dvanáctiletý trest odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.

Obviněný už byl v minulosti ve své zemi odsouzen k trestu odnětí svobody za násilnou trestnou činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám