Hlavní obsah

Opilý a bez řidičáku ujížděl v Plzni policistům. Dostal čtyři roky a přišel o auto

Právo, pab
Plzeň

Již sedmnáctkrát trestaný 38letý Zdeněk Treml z případu divoké noční honičky z poloviny května letošního roku, při které v Plzni vjel do protisměru, na chodník a naboural dvě policejní auta, dostal u plzeňského okresního soudu čtyři roky vězení, zákaz řízení na pět let a přišel také o auto.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič v PlzniVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté chtěli zkontrolovat Tremla na Nepomucké třídě poté, co si všimli, že jeho vůz Škoda Felicia má poškozený a uvolněný přední nárazník. Na výzvy k zastavení ale řidič nereagoval a místo toho zrychlil.

Do jeho pronásledování se postupně zapojilo několik policejních hlídek. Honička trvala více než půl hodiny a skončila na Mikulášském náměstí, kde Treml narazil do kovových sloupků a zastavil. Z vozidla sice utekl, policisté jej však po chvilce dohnali a zadrželi.

„Nejdříve jsem chtěl zastavit, ale potom jsem si to rozmyslel a začal ujíždět,“ uvedl před soudem Treml.

Tvrdil, že vezl kamaráda z hospody domů. „Šli jsme spolu na pivo. Dali jsme i nějakou vodku a nakonec si šňupli pervitin,“ pokračoval obžalovaný muž.

BEZ KOMENTÁŘE: Zdeněk Treml přichází k souduVideo: Patrik Biskup, Právo

Na Nepomucké třídě zaregistroval stojící policejní vozidlo. „Ve zpětném zrcátku jsem si všiml, že se za mnou rozjeli. Možná dvě tři minuty mě sledovali. Pak začali houkat a já sešlápl plyn,“ líčil Treml začátek honičky.

Chtěl prý policisty setřást. „Jel jsem, jak mi zrovna napadlo, zajel jsem do jednosměrky nebo na chodník. Policejním autům jsem se snažil vyhýbat, nechtěl jsem na ně nijak útočit. Asi jednou nebo dvakrát jsme se dostali do kontaktu,“ líčil Treml dramatické okamžiky s tím, že padesátkou rozhodně nejel.

Zastavil, až když naboural do kovových sloupků na pěší zóně. „Snažil jsem se utéci, ale policisté mě obklíčili a naskákali na mě. Dostal jsem od nich pořádně, ale je to v pořádku, zasloužil jsem si to,“ uzavřel Treml.

Muž obžalovaný z násilí proti úřední osobě a poškození cizí věci, za což mu hrozil až šestiletý pobyt za mřížemi, odešel nakonec od plzeňského soudu se čtyřletým trestem odnětí svobody ve věznici s ostrahou, zákazem řízení na pět let a bez auta. Součástí trestu bylo jeho propadnutí státu.

Reklama

Výběr článků

Načítám