Hlavní obsah

Opilí školáci postavili na tramvajovou kolej zátaras z kostek

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Lidská všímavost zabránila v noci na středu tragédii. Před půlnocí zavolal na tísňovou linku plzeňské policie náhodný chodec a oznámil, že dva mladíci staví na tramvajové koleje na Plaské ulici zátaras z dlažebních kostek.

Foto: Josef Gabzdyl, Právo

Článek

„Když hlídka policistů dorazila na místo, spatřila dva muže, kteří odpovídali popisu volajícího. Když policisty spatřili, dali se na útěk směrem k Nýřanské ulici,“ řekla mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová. Strážci zákona prchající dvojici zastavili a vyzvali k prokázání totožnosti.

„Jednalo se dva patnáctileté mladíky z Plzně. Policisté na tramvajových kolejích objevili dvanáct dlažebních kostek, které ihned odstranili, aby nedošlo k neštěstí. Z dechu mladíků byl cítit alkohol a tak je oba vyzvali k orientační zkoušce na alkohol. Jednomu přístroj naměřil v dechu 1,02 promile a druhému 0,61 promile alkoholu,“ upřesnila Hábrová.

Pro oba hochy si přijeli rodiče a policisté budou v šetření pokračovat. Případ kvalifikovali jako podezření z provinění obecného ohrožení.

Reklama

Výběr článků

Načítám