Hlavní obsah

Srazil motorkáře a ujel, za pár minut se vrátil se 2,64 promile

– Kroměříž
Právo, jr

Motocyklistovi na hlavní komunikaci nedal v sobotu dopoledne přednost řidič felicie v Kvasicích na Kroměřížsku. Řidič škodovky po krátké zastávce ujel mimo, pak se ale vrátil, a při následné zkoušce na alkohol nadýchal 2,64 promile.

Foto: Policie ČR

Řidič od nehody odjel, za pár minut se vrátil a nadýchal 2,64 promile

Článek

„Dnes dopoledne krátce před desátou hodinou došlo v Kvasicích na čtyřramenné křižovatce ulic k dopravní nehodě, při které se po střetu s automobilem zranil sedmašedesátiletý motorkář. Pětapadesátiletý řidič vozidla značky Škoda Felicia jel vedlejší ulicí. V křižovatce chtěl odbočit vpravo na hlavní silnici. Nedal při tom ale přednost v jízdě řidiči malého motocyklu, který jel zleva po hlavní silnici a křižovatkou chtěl projet v přímém směru. Došlo tak ke střetu, po kterém motorkář vyjel mimo cestu, narazil do jedné z budov a spadl na zem,“ popsala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Pil prý až po nehodě

Řidič škodovky po nehodě sice zastavil, ale poté do vozidla nasedl a přejel do vedlejší ulice, kde auto odstavil.

„O několik minut později se pěšky na místo vrátil. Dopravní policisté u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol. Nadýchal 2,64 promile. Tvrdil, že alkohol popíjel až po nehodě. Hlídka ho proto vyzvala, aby se podrobil lékařskému vyšetření, které je spojeno s odběrem krve, což učinil,“ uvedla mluvčí Kyšnerová.

Řidič motocyklu utrpěl při nehodě zranění, se kterým ho záchranáři převezli do nemocnice v Kroměříži. Jeho dechová zkouška byla negativní.

Reklama

Výběr článků

Načítám