Hlavní obsah

Opilí kamarádi ukradli matce auto, za jízdy popíjeli víno

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Auto, které ukradl vlastní matce, naboural v silné opilosti pětatřicetiletý muž z Rožnova pod Radhoštěm. Předtím naložil jako spolujezdce svého rovněž opilého třicetiletého kamaráda, se kterým i za jízdy dál popíjel alkohol. Když se za volantem vystřídali, podruhé s autem boural i kamarád.

Foto: maž, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Velmi riskantní jízdou ohrožovali své okolí v Horní Bečvě a v Zubří na Vsetínsku. Policisté dostali nejprve informaci od šestašedesátileté ženy, která oznámila krádež vozu. Další telefonát, tentokrát o havarovaném autě, přijali ze Zubří,“ informovala ve čtvrtek mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

V autě, které bylo mimo silnici ve srázu, se nacházeli dva muži, se kterými se policisté v minulosti už několikrát setkali. „S vozidlem havaroval třicetiletý muž z Rožnova, který nemá řidičské oprávnění a navíc byl opilý, v dechu měl 1,39 promile. Ve spolujezdci byl ztotožněn pětatřicetiletý Rožnovan, který byl rovněž opilý, měl 2,10 promile, a vozidlo ten večer také řídil, protože ho ukradl své matce. Cestou na Horní Bečvu ještě ukradli od rekreační chaty propanbutanovou lahev. Během riskantní jízdy se oba zdatně posilňovali vínem. V řízení se střídali,“ popsala mluvčí.

Oba muži skončili v policejních celách. Kriminalisté je obvinili z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a krádeže a staršího navíc z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. Oběma hrozí až tříletý trest odnětí svobody. „Dohromady mají více jak dvacet záznamů v rejstříku trestů. Jsou stíháni na svobodě,“ doplnila Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám