Hlavní obsah

Opilí Dánové se svlékli a z mostu skočili do Vltavy

Novinky, ok, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dva dánští studenti si zpestřili v pondělí brzy ráno pobyt v hlavním městě tím, že se ochladili ve Vltavě. Svlékli se, skočili z mostu Legií a doplavali na Střelecký ostrov. Tam je našla ostraha s přivolanou pražskou policií.

Vedoucí ostrahy popisuje noční skok Dánů do VltavyVideo: Novinky

 
Článek

„Strážný, který měl noční službu, nejprve vykázal dva další studenty, kteří nesli oblečení svým kamarádům. Pak zavolal policii, která přijela do čtyř minut, a spolu s hlídkou hledali Dány, kteří skočili do řeky,“ řekl Novinkám vedoucí ostrahy ostrova Martin Břeň s tím, že byli zanedlouho nalezeni a odvedeni.

„Mladíkům, kteří skočili do Vltavy, se naštěstí nic nestalo. Jednoho z nich jsme museli převézt na služebnu ke zjištění totožnosti, na místě ji nebyl schopen prokázat,“ informoval Novinky mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policejnidenik.cz

Dánové skočili do Vltavy

Park se na Střeleckém ostrově v zimě zavírá v sedm hodin večer. Podle vedoucího ostrahy jsou největší problémy s bezdomovci, lidmi pod vlivem drog nebo s opilci, kteří se pokoušejí na ostrov dostat a ničit tam vybavení.

„Téměř každý měsíc nás utvrzuje v tom, že Střelecký ostrov je doslova magnetem pro nejrůznější komplikace. Některým lze předcházet, některé přináší až život, protože rozumně uvažující člověk je prostě nevymyslí. Každopádně štěstí přeje připraveným, a tak budeme v důsledném dodržování návštěvního řádu na Střeleckém ostrově pokračovat i nadále,“ uvedl k incidentu místostarosta Prahy 1 Daniel Hodek.

Reklama

Související témata:

Související články

Dánové už jsou v Praze. A už se opíjejí

Pražská policie zaznamenala v centru metropole nejméně pět mladých Dánů, kteří se opili a také neměli v pořádku doklady. Kontroly začaly v neděli před půlnocí...

Výběr článků

Načítám