Hlavní obsah

Opilec v Plzni si zatopil v autě a usnul, kvůli upadlému výfuku se málem udusil

Plzeň

Opilý mladík, který si na jednom plzeňském parkovišti ustlal v autě, se už málem neprobudil. Aby se zahřál, nastartoval a pustil topení, jenže vůz měl upadlý výfuk a zplodiny proudily přímo do kabiny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Život muži zachránili lidé z nedalekého paneláku, kterým půl hodiny před pondělní půlnocí vadil randál ze spuštěného motoru a zavolali strážníky.

„Po příjezdu uviděli uvnitř auta mladého muže, kterého se bezúspěšně pokoušeli probudit,“ sdělila mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová. Na předním sedadle se válely láhve od alkoholu, vzadu ležel upadlý výfuk. „Všude v okolí byl cítit silný zápach výfukových zplodin,“ uvedla Pužmanová.

Vzhledem k závažnosti situace hlídka rozbila boční okno, sedmadvacetiletého muže, který jevil známky otravy, v krvi měl 1,49 promile a nebyl schopen řádně komunikovat, probudila a posléze předala záchranářům.

Policejní technik zjistil, že vozidlo nemá střední ani zadní část výfuku. „Veškeré zplodiny z motoru byly nasávány ventilací do kabiny, muž byl v bezprostředním ohrožení života,“ dodala Pužmanová.

Reklama

Výběr článků

Načítám