Hlavní obsah

Opilec spadl do potoka a zemřel. Policie podezírá kamaráda, že ho tam nechal

– Cvikov
Novinky, kub

Až dvouleté vězení hrozí bezdomovci z Českolipska, kterého policie prověřuje kvůli podezření z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Podle vyšetřovatelů nechal ležet v potoce ve Cvikově svého známého, který tam spadl, když šli spolu. Muže našli druhý den mrtvého.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v úterý mluvčí policie Ivana Baláková. O pohřešovaném 55letém bezdomovci se policie dozvěděla přes tísňovou linku minulý týden v pátek, podle volajícího měl spadnout den před tím do potoka a od té doby se neobjevil.

„Když jsme koryto potoka následně prohledali, nalezli jsme v něm bezvládné tělo tohoto muže, který už bohužel nejevil známky života. Žádná závažná viditelná zranění na sobě neměl a ke zjištění příčiny jeho úmrtí nařídil vyšetřovatel provést soudní pitvu, která proběhne ve středu,” sdělila mluvčí.

Rvačka tří bezdomovců v Olomouci skončila smrtí jednoho z nich

Krimi

Z informací, které policie získala prověřováním případu, vyplynulo podezření z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. „Podezříváme jeho známého z komunity bezdomovců, v jehož přítomnosti do potoka spadl,” upřesnila Baláková.

Oba muži byli podle vyšetřovatelů v osudný večer opilí. Podezřelý muž se kamaráda údajně pokusil z potoka vytáhnout, ale bylo to obtížné kvůli tmě a hlubokému a strmému korytu. Nakonec měl známého nechat v potoce ležet, aniž by alespoň nějakou pomoc přivolal.

„Pokud se toto podezření potvrdí, může ho soud poslat až na dva roky do vězení,” dodala mluvčí. Policie neupřesnila, zda v případu již padlo obvinění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám