Hlavní obsah

Opilci nepomohli sraženému chodci, napadli i záchranku

Novinky, ČTK, jč, kij
FRÝDEK-MÍSTEK

V sobotu po sedmé hodině večerní srazil automobil 43letého chodce v obci Hnojník u Frýdku-Místku. Na místo přijela záchranná služba, která se snažila muže oživit. Práci jí však komplikovali opilci, kteří posádku slovně napadali a snažili se dostat i do sanitního vozu.

Článek

K postiženému, který utrpěl poranění mozku a končetin, vyjela sanitka rychlé lékařské pomoci z Třince. Muž však nejevil známky života. Posádka zahájila resuscitaci pacienta a s ohledem na povětrnostní podmínky jej naložila do sanitního vozu. Pacient však svým zraněním podlehl.

Situaci záchranářům komplikovala přítomnost několika podnapilých osob, které byly na místě s postiženým mužem. Do příjezdu sanitky nebyla z jejich strany zraněnému poskytnuta potřebná první pomoc.

Zdravotnickou posádku opilci navíc během jejich zásahu opakovaně slovně napadali, svou agresivitu projevovali údery do karoserie sanitky a pokoušeli se vniknout dovnitř. Řidiče záchranky dokonce obvinili z opilosti, kterou ovšem přítomná hlídka policie na místě vyloučila dechovou zkouškou.

Další mrtvý chodec v Bohumíně

Osobní automobil srazil v sobotu večer na Karvinsku dalšího chodce, který zraněním na místě podlehl. Nehoda se stala před 22:00 v Bohumíně-Skřečoni na hlavním tahu směrem na Karvinou. Na místě zemřela šestnáctletá dívka. Policisté ještě na případu pracují.

Holčička z Ostravy stále v kritickém stavu

Pětiletá holčička, kterou v pátek odpoledne srazil řidič ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku, leží v ostravské fakultní nemocnici nadále v kritickém stavu. Podle policistů může za nehodu pravděpodobně třicetiletý šofér. 

"Řidič vozidla Volkswagen Golf na rovném úseku při projíždění kolem autobusových zastávek nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem a stavu vozovky a srazil pětiletou dívku, který vešla z pravé strany do vozovky," sdělil o víkendu mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec. 

Děvčátko se podařilo záchranářům po srážce oživit. "Při příjezdu záchranné služby bylo dítě v bezvědomí a bezdeší. Posádka musela malé pacientce zajistit základní životní funkce a napojit ji na umělou plicní ventilaci," vylíčil průběh zásahu mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl. Vrtulník ji pak transportoval do nemocnice. "Stav holčičky zůstává i nadále kritický. Je hospitalizována na oddělení pediatrické resuscitační a intenzívní péče," uvedl mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný. Řidiči hrozí trestní stíhání za ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám